Što nas očekuje u novoj sezoni HACL-a

Nakon uspješnog ovogodišnjeg izdanja Hrvatske atletske cestovne lige, radujemo se novim uzbuđenjima u 2024. godini.

I sljedeće godine će se na 17 najpopularnijih utrka diljem Hrvatske okupiti mnogobrojne trkačice i trkači kojima želimo uspješne nastupe i radujemo se novim sportskim postignućima.

Početak sezone HACL-a očekuje nas u prvoj polovici veljače (11.02.) u Slavoniji gdje će se okupiti trkači iz cijele zemlje na 7. Slavonskoj trci

U nadolazećoj sezoni nas očekuju i tri nove utrke kojih nije bilo u ovogodišnjem kalendaru, a to su: polumaraton u Otočcu - GackaRun Half&5km (16.6)., te cener u Jasenovcu (24.8.) i Srakarsko-svibovečki cener (9.10.).

Najveći broj trka očekuje nas u jesenskim mjesecima, a još jednu sezonu HACL zaključit ćemo ponovo u Dalmaciji. U Ninu nas 23.11. očekuje  polumaraton Nin-Zadar a u Šibeniku smo 07.12. na 5. Šibenik Half Marathonu.

Raspored svih trka možete vidjeti ovdje.

Uz tri nove utrke, u 2024. godine očekuje nas još par novosti. Više se neće koristit naziv „1. HACL“, već samo „HACL“, te se uvodi bodovanje po kategorijama (do 30 godina, -35, -40,…), a sve detalje možete vidjeti u Pravilniku HACL-a za 2024. godinu.

Sve ostale aktualnosti (tablice bodovanja, najave utrka i sl.) možete i dalje pratiti na našoj stranici, a u novoj 2024. godini vam svima želimo puno sreće, uspjeha i vrhunskih sportskih rezultata!