9. Holjevka

U nedjelju, 03. ožujka, održano je deveto izdanje atletske utrke Holjevka u organizaciji Zagrebačkog atletskog saveza i Atletskog kluba Sljeme. 

Holjevka je nastala 2015. godine kao ideja da se na zagrebačkim ulicama napravi utrka koja bi trkače uvela u trkačku sezonu i zagrijala ih za nastupe na dužim utrkama u proljeće. Trasa dionice pruža se Avenijom Većeslava Holjevca i Ulicom Hrvatske bratske zajednice te zbog uzdignutog dijela staze na Mostu slobode, pruža trkačima lijep pogled na Zagreb i Medvednicu. Utrka je posvećena Većeslavu Holjevcu, koji je točno prije 70 godina donio odluku da se premosti Sava i izgradi Novi Zagreb. 

Ovogodišnje izdanje utrke okupilo je preko 800 natjecatelja (točnije 841 natjecatelj), a trkači su u izboru imali Malu Holjevku u dužini od 5 km i Veliku Holjevku u dužini od 10 km. 

Pobjednik ovogodišnje Male Holjevke bio je Jan Mačković ispred Matije Mrazovića i Domagoja Buzjaka. Kod žena je najbolja na Maloj Holjevci bila Marta Rožanković, drugo mjesto pripalo je Vlatki Gazić Mesek dok je treća bila Anja Sečka. 

Najbolji na Velikoj Holjevci bio je Dorian Miškulin, drugi je bio Antonio Đurčević, a treći Matija Crnković. Kod žena je prva ciljem prošla Tea Faber, na drugom je mjestu završila Marina Godinić, a na trećem mjestu se našla Martina Horvat. 

U bodovanje za HACL ulazi samo utrka na 10 km, odnosno Duga Holjevka. 

Sve rezultate možete pogledati na likovima ispod. 

Rezultati 3. kola

Poredak nakon 3 kola

 

FOTO: Davor Denkovski