Poredak nakon 5. kola 1. Hrvatske atletske trail lige

Tijekom travnja i svibnja su održana 4 kola Hrvatske trail lige, u kojima je do sada nastupilo preko 200 registriranih atletičara.

U muškoj konkurenciji je vodstvao preuzeo Mateo Ledinski iz AK Bjelovar, koji je skupio 4 odlična nastupa, po jednu pobjedu i drugo mjesto, te dva treća. Slijedi Benyamin Vuk iz AK Koprivnice koji isto ima 4 nastupa, ali je bodove skupljao na težim trkama.

U konkurenciji žena vodi tijesno vodstvo za Petru Kontić (Okit Vodice) ispred Gabrijele Šalković (Ran 47 iz Karlovca). Iza njih je Marijana Godinić s dvije čiste pobjede i trenutno ima najbolje šanse za konačnu pobjedu.

Na Jelsa trailu je ukupno nastupilo 34 natjecatelja u jedinoj utrci lige za koju se boduje samo jedna trka, ona od 20km. Tjedan dana kasnije, u Savskom Marofu je pak održana jedina trka lige za koju se boduju tri trke, obzirom da je naknadno odlučeno da se državno prvenstvo u dugom trailu organizira na toj manifestaciji. Sve skupa, trku je pohodilo 205 trailera na različitim dužinama. U prvom vikendu svibnja, u ličkom Brinju je održan tradicionalni trail koji je privukao 120 trkača.

Do kraja proljetnog dijela čekaju nas još 3 kola: Litice oko Virovitice (20.05.), Ultra trail Dinarides (26.05.) i Velebit trail (18.06.).