Šesto kolo Hrvatske trail lige

Šesto kolo Hrvatske trail lige je održano u Slavoniji u okviru tradicionalne utrke Litice oko Virovitice, na kojoj je nastupilo preko 300 ljubitelja traila u tri različite dužine. Za ligu su se bodovale dvije duže trke, od 19 i 33 kilometara, na kojima je nastupilo 45 registriranih atletičara iz 15 različitih klubova.

Maksimalnih 100 bodova su osvojili Ante Živković iz FIT-a i Ines Jozić iz Mazatora na kraćoj utrci (19km), te Velimir Conjar iz Run 047 i domaća Sara Špiranec na dužoj utrci (33km). Klupsku pobjedu su osvojili Karlovčani iz Atletskog kluba Run 047.

Vodstvo u generalnom poretku je preuzela Gabrijela Šalković (AK Run 047) u ženskoj, dok je u muškoj konkurenciji i dalje u vodstvu Mateo Ledinski iz AK Bjelovar. U poretku klubova vodi AK Sljeme, ali treba reći da su prva tri kluba unutar svega 17 bodova, što znači da će do kraja biti jako neizvjesno.

Treba pohvaliti i izvrsnu organizaciju i vrlo dobro označavanje staze koje treba biti školski primjer i ostalim organizatorima trail trka.

Uskoro objavljujemo i obrađene rezultate utrke iz Sinja Ultra trail Dinarides.

Prvi dio lige završavamo utrkom na Velebitu te Sljemenskim maratonom, nakon čega slijedi dvomjesečna pauza te nastavak sezone u rujnu.

 

Rezultati 6. kola

Ukupni poredak nakon 6. kola