8. kolo HATL lige

Trailovima na Jugu Hrvatske (Dinara i Velebit) završio je proljetni dio HATL-a.

Vrlo zahtjevnu i dobro organiziranu manifestaciju Ultra trail Dinarides najbolje su iskoristili članovi OKIT-a i došli do pobjeda redom: Petra Kontić, Krešimir Mrčela i reprezentativac Josip Toljan, a je Mrčela pobjedio i na Velebitu.

Situacija na vrhu poretka je postala vrlo "gusta", te je nekoliko dobrih trkača u igri za konačnu pobjedu. Trenutno kod muškaraca vodi Mateo Ledinski, koji je u dobrim i redovitim nastupima upisao jednu pobjedu, tri druga i dva treća mjesta, te napravio napravio dobru prednost. Međutim, ni ostali bez šansi jer će uskoro početi brisanje viška bodova, odnosno  ostat će na bodovnoj listi samo sedam najboljih nastupa. To je prilika za Krešimira Mrčelu koji ima tri nastupa i tri pobjede, te ako tako nastavi može do konačne pobjede, ali uz uvjet da skupi još 4 (dobra) nastupa u preostalih 5 kola.

Slična situacija je i kod žena. U ukupnom poretku vodi Petra Kontić, ali ima nastup više od drugoplasirane Martine Štrkalj koja ima "kvalitetnije" bodove (dvije pobjede i dva druga mjesta). U svakom slučaju, bit će zanimljivo do kraja lige!

U klupskom poretku vodi AK Sljeme koji ima malu prednost od 270 bodova ispred Fit-a. Ovdje nema brisanja viška slabih bodova tako da se svaka trka računa zbog čega će bit napeto do samog kraja. 

Ukupno je u prvih 8 kola nastupilo 220 registriranih atletičara i atletičarki iz 32 atletska kluba, što je odlično za prvu sezonu. Od toga je bilo 70 žena i 150 muškaraca, a do kraja sezone će ukupna brojka vrlo vjerojatno prijeći i 300 natjecatelja.

Sljedeće kolo se održava 16. srpnja i bit će to Sljemenski maraton, najstarija hrvatska trka trail formata, nakon koje slijedi ljetna pauza.

Jesenski dio sezone počinje 3. rujna prema rasporedu:

03.09. – Rastoke Trail, Slunj (32km + 15km)

16.09. – Mazator Trail (30km + 15km)

29.11. – Papuk Trail, Papuk (39km + 19km)

16.12. – Tri Kastafska vrha (21km + 12km)

Poredak 8. kola

Ukupni poredak nakon 8. kola