Sljemenski maraton - 9. kolo 1. HATL

Sljemenski maraton privukao je ukupno 474 natjecatelja, od čega je više od 100 bilo registriranih, što je rekordan broj Hrvatske trail lige u prvoj sezoni. Isto vrijedi i za ukupan broj klubova u jednoj trci, njih čak 18.

Maksimalnih 100 bodova osvojili su Maja Perišić na kratkoj i Veronika Jurišić na dugoj stazi u ženskoj konkurenciji. Međutim, najviše je profitirala Martina Štrkalj (AK Fit Zaprešić) koja se trećim mjestom na kratkoj stazi i s novih 90 bodova popela na vodeću poziciju lige. Njena prednost nije velika, tako da nam ostaje jesenski dio lige koji će odlučiti o pobjednici.

Kod muškaraca su pobjede ostvarili Josip Mladiček na kratkoj i Nikola Špoljar na dugoj stazi. Slično kao kod žena, najviše je profitirao drugoplasirani na kratkoj stazi Mateo Ledinski iz Bjelovara, koji je s novih 95 bodova gotovo osigurao ukupnu pobjedu i samo ga teorija udaljava od titule pobjednika prve Hrvatske lige.

Nova klupska pobjeda Sljemena na domaćem terenu isto tako vodi ka konačnoj pobjedi u konkurenciji 36 hrvatskih atletskih klubova. Slijede Fit Zaprešić i karlovački RaN 047, a u stopu ih prati Zabok, te će to da samog kraja biti neizvjesno tko će se popeti na koju stepenicu postolja. Kod muških ekipa vodi AK Zabok, a kod ženskih AK Sljeme i prednosti su dovoljno velike da se mogu zaključiti i njihove ukupne pobjede.

U dosadašnjem dijelu lige ja nastupilo ukupno 269 registriranih atletičara iz 36 različitih klubova što je iznad očekivanja u prvoj sezoni Hrvatske trail lige. Nastavak slijedi u rujnu kad je na rasporedu popularna trka Rastoke trail u Slunju, u organizaciji Atletskog kluba Plitvice.

Poredak 9. kola 

Ukupni poredak nakon 9 kola