JUMP2KRK

U organizaciji Atletskog kluba Krk, 31.8.2023. godine, na krčkoj rivi, održano je drugo izdanje natjecanja u skoku s motkom “Jump2Krk - skoči na Krk”.
U bogatom programu tijekom čitavog dana, snage je odmjerilo 9 atletičarka i 20 atletičara iz Italije, Slovenije, Velike Britanije, Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Sjedinjenih Američkih Država i Hrvatske.

Jedinstvenu sportsko-turističku manifestaciju otvorili su najmlađi članovi kluba i posjetioci Krka sudjelovanjem u atletskoj igraonici vođenoj od strane našeg istaknutog člana Frana Bonifačića i ostalih natjecatelja, kojima se zahvaljujemo i ovim putem na trudu.

U jutarnjem dijelu natjecateljskog programa sudjelovalo je 10 seniora te su postignuta dva osobna rekorda a izjednačen je i rekord Bosne i Hercegovine - čllan Atletskog kluba iz Sarajeva Arian Milicija preskočio je 4,81m. Pobjednik jutarnjeg dijela bio je slovenac Luka Zupanc s preskočenih 4,90m što mu je na kraju dana donijelo plasman na ukupno 7. mjestu.

Poslijepodnevni program započele su seniorke od 16:00 sati. Borba za prvo mjesto vodila se između mađarice Hange Klekner i talijanke Virginie Scardanzan. Pobjedu je odnijela mađarica s rekordom mitinga 4,47m. Na drugome mjestu bila je talijanka s preskočenih 4,27 dok je treće mjesto zauzela britanka Felicija Miloro s rezultatom 4,02.

Valja istaknuti da su svi rezultati bili blizu osobnih rekorda natjecateljica a izvrsna Hanga Klekner, inače 18. na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, napala je na krčkoj rivi i rekord Mađarske.

Vrhunac natjecanja, po zaista predivnim vremenskim uvjetima, bio je nastup najjače skupine seniora s početkom u 19:00 sati. U prisustvu brojne publike pobjedu je s rekordom mitinga odnio amerikanac Olen Tray Oates, s preskočenih 5,50m. Drigo mjesto zauzeo je Ivan Geronimo Šerić s 5,18m koliko je preskočio i trećeplasirani talijan Federico Biancoli. Valja svakako istaknuti i osobni rekord našeg Frana Bonifačića koji je zauzeo 6. mjesto s preskočenih 5,03m. Nošen sjajnom publikom, Fran je preskočio dugo-očekivanu visinu od 5m i na najljepši mogući način završio uspješnu sezonu u kojoj je podsjećamo postao i prvak Balkana u desetoboju.

S organizacijske strane proteklo je sve u očekivanim okvirima, a nadamo se da je krčka publika i ove godine uživala u atletskom spektaklu.