Nexe Croatia Backyard Ultra utrka

Nexe Croatia Backyard Ultra je format ultramaratonske utrke gdje natjecatelji moraju uzastopno pretrčati udaljenost od 6706 metara (4,167 milje) za manje od jednog sata. Kad se završi svaki krug, preostalo vrijeme unutar sata obično se koristi za oporavak za utrku koja slijedi idući sat. 

Utrka je eliminacijskog tipa sve dok posljednji natjecatelj ne ostane na stazi. Datum održavanja ove utrke je 28.06.2024. 

LOKACIJA

Staza utrke nalazi se oko jezera Lapovac i iznosi točno 6706 metara, ima 20m elevacije, te je podloga od zemlje i finog makadama. 

Jezero Lapovac, 3km jugoistočno od centra grada Našica. Nastalo je 1993. godine, izgradnjom brane na potoku Lapovac i tako je spriječeno poplavljivanje naselja nizvodno. Ukupna površina je oko 80 hektara, a prosječna dubina je 4 metara. Jezero i jezerska okolica je uređena, pa ga posjetitelji koriste za odlaske na piknik, ribolov i kupanje. 

PRAVILA UTRKE

Svaki start utrke počinje točno 1h nakon posljednjeg starta utrke, upozorenje se mora dati na 3, 2, i 1 minutu pred start utrke, te svi natjecatelji moraju startati na zvono (nema kasnih startova).

Osim za nuždu natjecatelj ne smije napuštati stazu dok se ne završi svaki krug. Oni koji se ne natječu zabranjeno je bilo kakvo zadržavanje ili trčanje na stazi (uključujući eliminirane trkače), a zabranjena je osobna pomoć tokom kruga (standardne okrijepe utrke su dozvoljene).

Pobjednik je posljednja osoba koja završi krug, a svi ostali su tehnički DNF, no navesti će se rezultati svakog trkača o prijeđenoj udaljenosti. Ako nijedan trkač ne može izvršiti još jedan krug više od bilo koga drugog, nema pobjednika.

Utrka je otvorenog tipa, tj. svatko se može prijaviti i ako se za utrku prijavite do 01.04.2024., startnina iznosi 42 eura.

Pobjednik utrke osvaja plaketu u logu utrke i novčanu nagradu u iznosu od 500 eura i “brdo nagrada” sponzora, a ostali sudionici novčić.

Sve ostale informacije o utrci možete pronaći ovdje