Jana Koščak proglašena sportašicom grada Varaždina za 2023. godinu

Jučer, 21. veljače 2024., je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu održano proglašenje najboljih sportaša Varaždina. To je druga najdugovječnija dodjela sportskih nagrada u Republici Hrvatskoj, a starija od varaždinskog izbora jedino je dodjela koju organiziraju Sportske novosti.

Najboljom sportašicom Varaždina za 2023. godinu, proglašena je Jana Koščak kojoj je ovo druga nagrada za najsportaša Varaždina. 

Prisjetimo se još jednom Janinih uspjeha u prošloj godini zbog kojih je zaslužila ovu nagradu. 

Jana je početkom prošle godine, odnosno u siječnju skočila je 190 centimetara u vis i oborila 23 godine star rekord Blanke Vlašić, a u veljači ga je još malo i poboljšala na dvoranskom Prvenstvu Hrvatske za seniore na zagrebačkom Velesajmu preskočivši 191 cm.

U nastavku sezone nastavila je nizati uspjehe. U svom prvom seniorskom sedmoboju, ostvarila je i najbolji rezultat u sedmoboju u svijetu do 18 godina (6293) što je ujedno i seniorski državni rekord. Postavila je najbolji rezultat u dvoranskom petoboju do 18 godina (4585), bila je vodeća u svjetskom poretku sedmobojki do 20 godina (6293), imala najbolji skok u vis (1,92 cm) do 18 godina i sedmi najbolji rezultat svih vremena u sedmoboju u kategoriji do 20 godina. 

Ovim putem još jednom čestitamo Jani i njenom treneru, ocu Patriku Koščaku, na svim dosadašnjim uspjesima i želimo da im i nastavak sezone, u najmanju ruku, bude jednako uspješan.