Antidopinški program HZJZ-a u punoj sukladnosti s Kodeksom WADA-e

Svjetska antidopinška agencija (WADA) obavila je nadzor funkcioniranja hrvatskog sustava antidopinga. Nadzor je prošao s odličnim ocjenama s tim da je bilo potrebno provesti usklađenje snovim pravilima vezano uz institucionalnu neovisnost Žalbenog vijeća što je provedeno u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom.

WADA je obavijestila Službu za antidoping Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo o uspješno izvršenim svim korektivnim mjerama na temelju Izvješća nadzora WADA-e provedenog 16. i 17. studenoga 2021. Nadzor WADA-e postupak je koji se ciljano provodi nad antidopinškim organizacijama potpisnicima Svjetskog antidopinškog kodeksa s ciljem održavanja dobre i ujednačene antidopinške prakse diljem svijeta. Provođenje svih zadanih korektivnih mjera iz nadzora uvjet je za održanje sukladnosti nacionalne antidopinške organizacije s Kodeksom WADA-e.

Sukladnost s Kodeksom WADA-e pokazatelj je postojanja kvalitetnog i neovisnog antidopinškog programa čiji je cilj provođenje antidopinških aktivnosti usmjerenih na očuvanje integriteta sporta, zaštitu prava sportaša i promicanje čistog sporta.