Anna Ćurković još ambicioznija u idućoj sezoni

Anna Ćurković, članica splitskog ASK-a, jedna je od osvajača medalja s ovogodišnjeg EYOF-a i 9. s Europskog prvenstva za mlađe juniore i juniorke (U18) u skoku u dalj. Mlađa juniorka ASK-a odazvala se na intervju kako bi ju pobliže upoznali naši čitatelji.

Kako bi opisala sebe u tri riječi? Hrabra, zabavna i opuštena.

Koje su ti mane, a koje vrline? Mana mi je to što često kasnim, a vrlina mi je što sam uvijek spremna dati sve od sebe.

Da se ne baviš atletikom kojim sportom bi se bavio? Da se ne bavim atletikom okušala bi se u gimnastici.

Koja ti je najdraža disciplina? Najdraža disciplina mi je moja, skok u dalj.

Što jedeš prije natjecanja? Prije natjecanja samo laganu hranu poput nekog mesa s malo riže za prilog, ali par sati prije natjecanja.

Tko ti je uzor? Moj uzor je Ivana Vuleta, divim se njezinoj dugogodišnjoj i bogatoj karijeri.

Što slušaš prije natjecanja? Prije natjecanja većinom slušam energične i brze pjesme koje me motiviraju. Ne mogu izdvojiti ništa određeno.

Imaš li neke rituale? Nemam baš rituala, ali se uvijek pomolim prije natjecanja i zahvalim Bogu što sam tu.

Koji su ti ciljevi za narednu sezonu? Glavni cilj za sljedeću sezonu je ponovo nastup na EYOF-u i borba za medalju. Pokušati izboriti nastup na Europskom juniorskom prvenstvu, kao i popraviti svoje osobne rekorde.

Koje ti je najdraže natjecanje? Iako su mi sva natjecanja na neki način draga, ali kada bi morala birati onda bi definitivno izdvojila Europsko prvenstvo U18 u Jeruzalemu. To je bilo moje prvo europsko natjecanje i zauvijek ću ga pamtiti po dobrom društvu i odličnom nastupu, iako mi je falilo malo sreće.

Foto: Renato Branđolica