Od Valencije do Istanbula - Što nam donosi dvoranska sezona?

Atletika je sport za sva godišnja doba, ali i za sve podloge!

S gotovim zimskim praznicima i prvim rezultatima koji se pojavljuju na cesti, u dvorani, krosu i stazi, s iščekivanjem gledamo u sezonu koja bi mogla biti još jedna u nizu puna akcije i uzbuđenja. Nismo ni pošteno zagazili u 2023. godinu, a već smo na prvom natjecanju dobili novi državni rekord i ispunjenu normu za Europsko mlađeseniorsko prvenstvo.

Osim državnih prvenstava ove godine nas nakon četiri godine očekuje novo izdanje dvoranskog prvenstva Mediterana za mlađe seniore u Valenciji. Prošli put smo se s ovog natjecanja vratili s dvije medalje te vjerujemo kako smo sada spremni za još bolji učinak.

Nakon toga slijede dva međunarodna natjecanja u Beogradu - prvo tromeč reprezentacija Hrvatske, Slovenije i Srbije gdje se nadamo promijeni tradicije u kojoj domaćin odnosi pobjedu, a zatim Prvenstvo Balkana za juniore i juniorke. Prošle godine je na spomenutom natjecanju osvojeno pet medalja tako da ćemo i ovdje gledati prema još kojoj medalji više. 

Samo tjedan dana kasnije seniore očekuje dvoransko prvenstvo Balkana u Istanbulu što je nastavak tradicije održavanja natjecanja na tamošnjoj lokaciji (od 2018. godine).

Memorijal "Josip Gašparac" ove je sezone po prvi puta u seriji brončane svjetske dvoranske turneje Svjetske atletike pa s nestrpljenjem očekujemo još bolje i kvalitetnije izdanje ovog natjecanja nakon Balkanskih prvenstva.

Kruna dvoranske sezone je Europsko dvoransko prvenstvo gdje se već najavljuju nastupi aktualnih olimpijskih i europskih prvaka, Marcela Jacobsa i Jakoba Ingebritsena, a sigurno dotični neće biti jedine atletske zvijezde već puno, puno njih.

S posebnim zanimanjem čekat ćemo Filipa Mihaljevića, aktualnog prvaka Europe na otvorenom u bacanju kugle, a inače brončanog otprije dvije godine u dvorani. Torun je bio sretan, vjerujemo kako će i Istanbul biti mjesto gdje će naš kuglaš ponovno na visokoj razini. Uz njega, nadamo se što većem broju hrvatskih atletičara i atletičarki na natjecanju za koje se prvi puta koristi kombinacija normi i World Rankings sustava.

Što nam donosi dvoranska sezona? Puno, puno toga dobrog, i to već od sutra s prvim pojedinačnim prvenstvom Hrvatske u dvorani za mlađe seniore i seniorke.