Renata Novosel postala europska prvakinja

U talijanskom gradu Pescara održava se Europsko veteransko prvenstvo u atletici od 21. rujna do 1. listopada, od kuda za Hrvatsku stižu odlične vijesti!

Naime, Renata Novosel postala je nova veteranska prvakinja Europe u skoku u dalj u kategoriji W55. Renata je bila toliko uvjerljiva da je skočila gotovo pola metra dalje od drugoplasirane natjecateljice (druga je skočila 4,99).

Pobjednički skok iznosi 5,48 što je dalje i od trenutačnog svjetkog rekorda (5,46) kojeg, također, drži naša Renata, no vjetar je bio prejak (+4,7) zbog čega ovaj rezultat neće biti priznat kao novi rekord. 

FOTO: Renato Branđolica

"Ove godine mi je bila želja, nakon Svjetskog dvoranskog prvenstva u Torunu gdje sam odvojila drugo mjesto u dalju, nastupiti i na Europskom prvenstvu na otvorenom i ostvariti još bolji plasman. U srpnju ove godine kad sam skočila 5,46, srušila sam svjestki rekord u dalju na otvorenom u kategoriji W55 i to mi je dalo još više poticaja da uz stručno vodstvo Zvonimira Ivaškovića nastavim trenirati jer sam vidjela da njegovi treninzi daju rezultat.

U natjecanje sam ušla vrlo motivirana. Samo sam željela skočiti što dalje. Imala sam gotovo sve dobre skokove i to od 5,14m, 5,48m i 5,42m, ali je vjetar bio jači od dozvoljenog, pa nije priznat novi svjetski rekord. No osjećaj snage i leta koji sam imala prilikom skakanja je odličan i bez obzira na godine, želim nastaviti dalje." - prokomentirala je Renata. 

Ovom pobjedom, naša je svjetska rekorderka u svoju riznicu medalja dodala i naslov europske prvakinje. 

Iskrene čestitke!