Alati za praćenje kvalifikacija sportaša za Glasgow i Bahame pušteni u rad

Svjetska atletika pokrenula je prije koji dan 'Road to Glasgow 24' i 'Road to Bahamas 24' kako bi pomogla sportašima, medijima i navijačima da prate proces kvalifikacija za Svjetsko atletsko prvenstvo u dvorani koje se održava ove godine u ožujku u Glasgowu i Svjetsko prvenstvo u štafetama koje će se održati u svibnju ove godine na Bahamima.

Ovaj „alat“ koji se može pretraživati ​​po disciplini, zemlji i kvalifikacijskom statusu, pruža pregled svake discipline u stvarnom vremenu tijekom kvalifikacijskih razdoblja za gore navedena dva događaja u organizaciji Svjetske atletike.

Kvalifikacijsko razdoblje za Svjetsko dvoransko prvenstvo u Glasgowu završava 18. veljače, dok za Svjetsko prvenstvo u štafetama završava 7. travnja.

Ovo je prvi put da se „Road to“ alat za praćenje kvalifikacija koristi za Svjetsko dvoransko prvenstvo ili Svjetske prvenstvo u štafetama, nakon što je „lansiran“ za svjetska atletska prvenstva 2022. i 2023. i Olimpijske igre 2021. i 2024.

Alat „Road to“ namijenjen je samo za pružanje pregleda koji su sportaši i timovi na kvalifikacijskim pozicijama, a ne navodi i neće naznačiti koji su sportaši ili timovi odabrani za prijavu od strane njihove federacije.

Konačne liste sportaša koji su se kvalificirali za navedena prvenstva bit će objavljeni nekoliko dana nakon završetka kvalifikacijskog perioda i ažuriranja lista natjecatelja.

Na ovim linkovima možete pratiti status kvalifikacije sportaša:

A ovdje možete pratiti i status kvalifikacija za Olimpijske Igre u Parizu: „Road to Paris 24“.

 

Izvor: World Athletics