Poredak nakon 2. kola 1. Hrvatske atletske trail lige

U ožujku je startala 1. Hrvatska trail liga, u kojoj su održana prva dva kola. Prvo kolo je donijelo zanimljivo natjecanje 04. ožujka u Zagorju, u sklopu manifestacije Crazy Hill Trail, na kojoj je nastupilo u tri različite trke 365 natjecatelja na dužinama od 11,7km, 16,7km i 35,2km. Za ligu su se bodovale dvije duže trke u kojima su nastupila ukupno 53 registrirana atletičara iz 15 različitih klubova. Pojedinačne pobjede i maksimalan broj bodova su osvojili Bruno Hlebar (AK Varaždin) i Matija Crnković (MK Hrvatski sokol) u muškoj, te Paula Vrdoljak (AK Sljeme) i Marina Godinić (AK Varaždin) u ženskoj konkurenciji. Prvu klupsku pobjedu je ostvario Atletski klub Varaždin ispred Fit Zaprešića i Zaboka.

Dva tjedna kasnije na programu je bilo drugo kolo s trkom Promina Trail, s 4 različite dužine (11km - 23,3km - 38,9km – 55,6km), koje su skupile ukupno 424 trkača. Za ligu su se bodovale dvije srednje dužine i na njima su se natjecala 83 registrirana atletičara iz 17 različitih klubova Hrvatskog atletskog saveza. Pobjednici koji su osvojili 100 bodova su bili Igor Šikić (AK Velebit 2001), Pavle Kruljac (AK Rika), Petra Kontić (AK Okit) i Irena Smojver (AK Sljeme). U klupskoj konkurenciji je pobijedilo Sljeme, ispred Velebita i Rike. Staza od 38,9km je ujedno poslužila kao prvo državno prvenstvo u tzv kratkom trailu, pa su se u povijest kao prvi državni prvaci u ovoj novoj disciplini okitili Irena Smojver i Pavle Kruljac u pojedinačnoj, te Atletski klub Sljeme u ženskoj i muškoj ekipnoj konkurenciji.

Prva dva kola su za sad pohodila ukupno 124 registrirana atletičara (87 muškaraca i 37 žena) iz 35 atletskih klubova, što je iznad svih očekivanja za prvu sezonu, što je znak da su se traileri u velikom broju ove godine službeno registrirali u Hrvatski atletski savez. U pojedinačnoj konkurenciji na vodeće mjesto je zasjeo Matija Crnković (Hrvatski sokol) i Maja Silov Tovernić (Sljeme) koja jedina ima oba nastupa. U klupskoj konkurenciji vodi Sljeme ispred Varaždina i Fita.

Mjesec travanj nam nosi tri nove ligaške trke, najprije Jelsa Trail na Hvaru, gdje će se bodovati samo dužina od 20km, zatim ide legendarni Grebbening (37km + 17km) i na kraju zadnjeg dana travnja žestoka trka Ivanec-Grebengrad, što će biti ujedno i prvo državno prvenstvo u dugom trailu u sklopu trke od čak 85km!

Poredak žene nakon 2. kola

Poredak žene ekipno nakon 2. kola

Poredak muški nakon 2. kola

Poredak muški ekipno nakon 2. kola

Poredak klubovi nakon 2. kola