Završene reprezentativne pripreme u Makarskoj

Prošlog tjedna, od 1. do 7. travnja, prekrasna Makarska bila je domaćin priprema atletske reprezentacije Hrvatske.

Toplo i sunčano vrijeme dodatno je motiviralo sportaše na maksimalan angažman na treninzima. Atletičari iz svih dijelova Hrvatske i svih dobnih kategorija, okupili su se kako bi se zajednički pripremili za izazove koji ih očekuju u predstojećoj sezoni.

FOTO: Sportski centar Makarska 

Ovi sedmodnevni treninzi bili su prilika i za druženje, upoznavanje i dijeljenje iskustva među sportašima, ali i trenerima.

Predzadnji dan priprema bio je rezerviran za trenerski seminar koji je bio uvjet za izdavanje trenerske licence za 2024. godinu. Sudionici seminara su imali priliku produbiti svoje znanje, slušati o novim trendovima u trenažnom procesu, te razmjenjivati ideje s ciljem razvoja hrvatske atletike.

No, fokus ovog boravka u Makarskoj svakako su bile pripreme atletičara. Atletičari su odlično odgovorili na izazove koje su im postavili treneri te su treninzi protekli u odličnoj atmosferi. Sada im preostaje još samo završno brušenje forme kako bi bili spremni za početak ljetnog dijela sezone stadionske atletike.

Prvi ozbiljan test za atletičare bit će Prvenstvo Hrvatske u štafetama, zakazano za 4. svibnja na kojem nas očekuju i neke novosti, no o tome nešto kasnije.

 S obzirom na predanost i rad koji su naši atletičari uložili tijekom priprema, ni rezultati ne bi trebali izostati kad krene natjecateljska sezona.