Obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana

Tradicionalno obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana održalo se u ponedjeljak 11. rujna u Zadru na igralištu OŠ Zadarski otoci na Bilom brigu, te na atletskoj stazi Sportskog centra Višnjik.

Ovogodišnje tradicionalno obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana održalo se na dvije lokacije u Zadru.

Prva je igralište Osnovne škola Zadarski otoci na kojem su učenicama i učenicima nižih razreda bile demonstrirane olimpijske trkačke, skakačke i bacačke atletske discipline. 

Centralni događaj odvio se na atletskoj stazi Sportskog centru Višnjik. Uz paljenje olimpijskog plamena i podizanje olimpijske zastave, članovi Atletskog kluba Alojzije Stepinac pokazali su svoja znanja i vještine popularnih atletskih disciplina.

Obiljažavanje Hrvatskog olimpijskog dana događaj je koji, osim važnosti bavljenja sportskom aktivnošću, promiče olimpijska načela izvrsnosti, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima.

Sportska zajednica grada Zadra i Sportska zajednica Zadarske županije i ove godine poduprli su ovu manifestaciju koja doprinosi očuvanju sjećanja na davnu 1991. godinu kada je osnovan Hrvatski olimpijski odbor.