Jana Koščak nominirana za najbolju mladu atletičarku Europe

Najveća nada hrvatske atletike Jana Koščak (17) nominirana je za najbolju mladu atletičarku Europe, odnosno zvijezdu u usponu (Rising Star). Europska atletska federacija (EA) objavila je deset nominiranih u ženskoj kategoriji među kojima se našla i mlada Varaždinka. 

Jana je u svibnju u austrijskom Götzisu nastupila na najvećem višebojskom mitingu na svijetu te sa 6293 boda ostvarila najbolji rezultat u povijesti jedne mlađe juniorke u seniorskom sedmoboju. Ujedno je to i sedmi rezultat svih vremena na juniorskoj (U-20) ljestvici, a hrvatski seniorski rekord popravila je za gotovo 700 bodova.

FOTO: European Athletics 

Tijekom dvoranske sezone srušila je i svjetski mlađejuniorski rekord u petoboju (4585), a zimsku je sezonu završila na prvom mjestu svjetske U18 ljestvice i na 60 m prepone i u skoku u dalj. Na otvorenom je prva na svjetskoj mlađejuniorskoj ljestvici u sedmoboju i u skoku u vis. 

O dobitnici nagrade odlučit će glasovi na društvenim mrežama, te glasovi nacionalnih federacija, predstavnika medija i stručnog žirija.

I vi možete glasati za Janu možete "lajkom" na Instagramu i Facebooku Europske atletske federacije (European Athletics), kao i "retvitanjem" na platformi X.

Glasanje traje do 2. listopada, a dobitnici će biti okrunjeni na svečanosti u Vilniusu, 21. listopada.