Predstavljena kampanja HOO-a za Pariz - „priča o snazi olimpizma i prijateljstva“

U Zagrebu je 17. listopada 2024., u zagrebačkom hotelu The Westin, održana konferencija za novinare, na kojoj je Hrvatski olimpijski odbor (HOO) predstavio kampanju za Olimpijske igre 2024. u Parizu.

HOO svake predolimpijske godine intenzivno radi na pripremama za sudjelovanje hrvatskih sportašica i sportaša na najvećem svjetskom sportskom događaju, a u sklopu toga je i medijska kampanja kojom se želi skrenuti pozornost cjelokupne hrvatske javnosti na ono što nas čeka u olimpijskoj godini. 

FOTO: HOO

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša istaknuo je kako HOO ovom kampanjom želi približiti hrvatskoj javnosti predstojeće ljetne Olimpijske igre u Parizu kao sportski događaj, ali i promicati duh olimpizma koji nas upućuje na veću suradnju i bolje razumijevanje među narodima.

Voditelj kampanje, direktor marketinga HOO-a Ranko Ćetković, pojasnio je da će ova kampanja imati širinu i nekoliko valova intenziteta u različitim formama, u kojima će se, osim sportskog aspekta Olimpijskih igara i priča o hrvatskim olimpijcima, pokazati i mnoge zajedničke točke koje povezuju Hrvatsku i Francusku danas, ali i kroz povijest.  

Autor kampanje, poznati hrvatski dizajner i komunikacijski stručnjak Boris Malešević dodao je da se HOO-ovom kampanjom želi ispričati priča o snazi olimpizma, o sportašima i prijateljstvu.

Na predstavljanju kampanje, bilo je nazočno dvoje vrhunskih hrvatskih sportaša i uzdanika za Pariz - Damir Martin i Matea Parlov Koštro. 

"Maraton je disciplina u kojoj se teško afirmirati zbog sve većeg broja afričkih trkačica. Na Igrama u Tokiju sam bila 21., što je najbolji rezultat jedne hrvatske maratonke na OI-ju, i svakim rezultatom u Parizu boljim od toga, bit ću itekako zadovoljna. Sve utrke koje sam trčala ove sezone pripremne su za Pariz, a za dva tjedna trčim maraton u Frankfurtu. Budući da će maraton na Olimpijskim igrama biti jako težak, s brdovitim usponima, i za vrijeme velikih ljetnih vrućina, one prave pripreme za Pariz odradit ćemo na nekim brdovitim i valovitim predjelima koje još uvijek tražimo… " - rekla je naša maratonka i vice prvakinja Europe Matea Parlov Koštro. 

Olimpijske igre u Parizu održat će se od 26. srpnja do 11. kolovoza 2024. godine, kampanja HOO-a trajat će punih deset mjeseci uoči njih.

Izvor: HOO