U Zaprešiću otvoren centar mini atletike

U petak, 6.10., u Zaprešiću je svečano otvoren centar mini atletike vrijedan 600 tisuća eura izgrađen uz zgradu kuglane i Srednje škole ban Josip Jelačić.

Svečanom otvaranju prisustvovali su gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, predsjednik Gradskog vijeća Matija Teur, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak, zaprešićki dječji gradonačelnik Janko Jembrih, gradski vijećnici te brojni sportaši i sportski djelatnici. 

Na površini od gotovo pet tisuća četvornih metara nalazi se atletska staza dužine 100 metara sa 6 staza, skakališta za dalj, troskok i skok u vis, bacalište kugle, te trim staza za zagrijavanje dužine 200 metara. U sklopu centra nalaze se i garderobe, sanitarije i spremište opreme, a uz stazu su natkrivene klupe za atletičare, te 3 slavine s vodom koja se ne smrzava, a gdje će korisnici centra moći napuniti svoje boce za vodu.

Gradonačelnik Željko Turk istaknuo je kako je Zaprešić poznat kao grad mladih, a ulaganjem u sportske objekte ulaže se u njihovo zdravlje te potiče psihofizički razvoj i radna etika. „Rad i zalaganje mladih sportašica i sportaša te izuzetni sportski rezultati, najbolji je način promocije Zaprešića.“ naglasio je gradonačelnik Turk.

Centar mini atletike ima atletsku infrastrukturu namijenjenu djeci, mladim i starijim atletičarima koji će trenirati pod vodstvom zaprešićkih klubova, a moći će ga koristiti i građanstvo, odnosno rekreativci. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Croatian Athletics Federation (@hrvatski.atletski.savez)